MZ: Terugreis en uitgaan!
Door: Kim
Blijf op de hoogte en volg Kim
19 September 2008 | Suriname, Paramaribo
Uiteindelijk ben ik in slaap gevallen en werd ik wakker op mn laatste dag daar. Om 8 uur zou de boot komen die broeder Arend voor me geregeld had. Deze boot zou mij naar Atjoni varen om vervolgens met een bus terug naar de stad te rijden. Dus nog snel wat foto's gemaakt van iedereen en toen de laatste dingen ingepakt. Ik zit op mn veranda te wachten op de boot en ineens komt er een korjaal aan en de bootsman wijst dat ik moet komen. Aangezien broeder Arend erbij stond nam ik aan dat het de juiste korjaal was, maar toen ik afscheid ging nemen van doc en br Patrich zeiden ze me ineens dat t een vreemde bootsman voor hun was. Dus nog net heb ik mn mega zware tas uit deze korjaal weten te halen om met een andere mee te kunnen. Die korjaal was trouwens zo vol met spullen en mensen dat het levensgevaarlijk was om daarmee te varen door sula's. Uiteindelijk ben ik met een schattige bootsman mee naar Atjoni gevaren, maar onderweg moest ik nog wel wat voor de MZ doen. Bij een ander dorp moest ik papieren laten tekenen door ene broeder Fonkie (die stond natuurlijk niet klaar.., dus dat werd wachten op de macho broeder). In de stad moest ik dit pakket dan weer afgeven aan een andere broeder en post bij het hoofdkantoor van MZ. En gek genoeg is alles gelukt...!
De boottocht was prachtig mooi en duurde nog geen uur. Ik heb prachtige vakantie oorden gezien waar mic en ik naar terugkunnen gaan tijdens onze binnenland trip! Toen de boot Atjoni naderde was er ineens weer sprake van drukte. Daar varen op zaterdag wel 100 bootsmannen naartoe om toeristen af te zetten/op te pikken.Wat een chaos. Nog voordat de korjaal vast lag was mijn zware tas er al uitgevist door een man met een busje die mij maar wat graag naar de stad wilde vervoeren. Maar broeder Arend had me gewaarschuwd en gezegd dat als de 's Lands bus nog vrij was, ik daarmee moest reizen. Die was heel goedkoop en reed niet zo hard. Dus ik vragen waar dat ding te vinden was en ik kon nog mee.
Ondertussen moest ik nog een spotje opnemen om het mobiele netwerk van TeleG te promoten, dus ik kom nog op tv ook! In de bus kwam ik te zitten naast Melani, 13 jaar, en al haar broertjes en zusjes en moeder. Die vonden het geweldig om omstebeurt naast een bakra te zitten, dus er werd gevochten om de plek naast mij! Die tocht naar de stad zal ik niet snel vergeten!!!
Al bij de eerste meter begreep ik waarop de busjes allemaal zo beroerd eruit zien vol deuken. DE HELE WEG TERUG ZAT VOL MET GATEN IN DE WEG EN ALLES WERD ORANJE! DE TOCHT DUURDE VIJFFFFFF UUUR, MAN!!!Sixflags is hier dus echt niks bij. En denk maar niet dat de plaatsen in de bus mooi zijn; je moet blij zijn met een stalen buis of triplex plank in je rug en je zitkussen is half verrot! Elke 5 seconden wordt je gelanceerd. En het aantal plaatsen wordt bepaald door de hoeveelheid mensen die met de bus mee willen. Al zit de bus tot de nok toe vol, de kinderen stapelen ze op elkaar en weer is er een nieuw plekje gecreeerd! BIZARRRRRR!! maar toch wel een must om mee te maken hoe deze mensen zonder te klagen voor 5 uur in zo'n bus stappen. Ze hebben geen keus.Bij aankomst kwam ik erachter hoe oranje oranje wel niet is. Echt alles zat onder!!! Dus snel de taxi gepakt om heerlijk thuis bij stromend water te douchen, ookal is het water koud!
Daarna met Milou lekker uit eten geweest bij een braziliaanse tent en erna naar 't Vat!! Hier trad een nederlandse band op die verdomd goed was! Heerlijke cocktails op, vooral de strawberry daiquiri deed te prima! Erna nog ff bij La Caff geweest en toen viel ik bijna om. Dus redelijk op tijd thuis en heerlijk geslapen!!
19 September 2008 - 21:53
Joad:
Goed verslag, en ik kijk elke dag voor nieuws, keep it up en ben blij dat alles gaat zoals het moet, goede verhuizing, en groetje van Oma die het naar haar zin heeft in Spain. Kus van Joad. -
20 September 2008 - 09:41
Han:
sjees wat een verhalen, misschien moet je straks de filmrechten verkopen ;-)
leuk dat je het zo leuk hebt. wat heeft femke in g nam voor enge ziekte opgelopen? nou veel plezier nog en pas op voor al die vieze beesten die je tegenkomt.. (zie dode boa's, kaaimannen, en lees over ratten die mensenbenen eten.. lekker hoor!)
x -
20 September 2008 - 11:14
Benjamin:
Hoi Kim,
ik ben de vriend van Milou, zou jij mij even kunnen toevoegen op msn. Mijn email is schipbenjamin@hotmail.com! Ik wil je iets vragen ivm de verjaardag van Milou!
Dank je!