Ontmoeting dr Kloof - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Kim Marel - WaarBenJij.nu Ontmoeting dr Kloof - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Kim Marel - WaarBenJij.nu

Ontmoeting dr Kloof

Door: kim

Blijf op de hoogte en volg Kim

03 September 2008 | Suriname, Paramaribo

Vandaag doen we een keuring voor het UWV, nederland voor een geemigreerde patient die niet in staat werd geacht om naar nederland te vliegen. Nou, dat leek ons ook niet erg verstandig aangezien deze meneer erg geagiteerd en angstig overkwam! Verder had hij last van een nek- en rughernia (NOT) en carpaal tunnelsyndroom (NOT). Maargoed, op gronde van zijn rijke fantasie/psyche zal hij waarschijnlijk toch wel afgekeurd blijven, hahaha! Hierna was er nog een patiente die overspannen was door een arbeidsconflict na en demotie.
Het word mij al snel duidelijk dat de woorden burn-out, overspannen, depressief hier nog erg taboe zijn. Mensen somatiseren heel erg. Zij willen er niet aan dat stress voor bv heftige hoofdpijn en slecht slapen kan zorgen. Liever laten zij uitgebreid onderzoek doen naar hersentumoren etc dan onder ogen te zien dat er sprake is van stress.
Doordat dr Chin zijn specialisatie voor 4 jaar in Nederland heeft gedaan is hij hier mee doodgegooid in Nederland en kan hij patienten erg goed oorzaak-gevolg uitleggen.
Patienten zijn hier erg passief, terwijl in Nederland iedereen zeer mondig en bijdehand is.
Wat de dokters hier zeggen, wordt klakkeloos aangenomen en uitgevoerd. Erg makkelijk vergeleken bij nederland, alleen begrijpen de mensen het soms helemaal niet, ookal zeggen ze ‘ja dokter’.
Hierna gaan wij naar de poli van dr Kloof in een te verre wijk vanaf het centrum, nl Latour. Dr Kloof is verbaasd dat ik al in Suriname ben, want ik zou toch 29 sept beginnen bij hem....
Mijn mond valt langzaam open! Minimaal 20 mails heb ik heb gestuurd over de definitieve datum en deze man lijkt dus never nooit zijn mail te checken.
Ik leg hem uit dat ik va 15 september al zou willen beginnen. Maar nee toch, dan is blijkt hij ook nog eens met vakantie te zijn. Ik zakte door de grond!!
Gelukkig was daar mijn held dr Chin, die direct aanbod om nog een weekje extra met hem voor huisdokter te spelen op de poli. Zonder hem, was ik nergens! Binnekort meer over dit avontuur! xxx

Ps Bedankt allemaal voor alle berichtjes tot nu toe!

• 03 September 2008 - 19:40

Rob:

hey kim

leuk om al je verhalen te lezen! maar ik verwacht snel wel meer foto's he!!??

;)

doeidoeiiiiiiii kuzzz

• 03 September 2008 - 19:48

Geeta:

Hallo Kim,
    Wat kan jij leuk schrijven zeg!Ik zie het ook allemal voor mij.
    Enne een ieder in Suriname kan goed Nederlands praten hoor laat ze je niet voor de gek houden!!
    Er zijn ook Sur woorden te vinden (medisch).
    Ik kijk uit nar je volgende mail.
    Liefs Geeta

• 03 September 2008 - 20:02

Lies:

Hey vriendinnetje!

Je verhalen klinken super man! En wat er ook gebeurt... alles komt blijkbaar weer op zijn pootjes terecht! Geniet er lekker van! Dan maak ik nu ff mijn laatste avondje interne af (TSer.. leuke afsluiter..)

xxxxx

• 03 September 2008 - 21:26

Bas:

Het zal jou ook eens overkomen dat het WEL goed geregeld is!
    Wel leuk om zo je verhalen te lezen! Veel plezier nog! X

• 03 September 2008 - 23:37

Raq:

Klinkt nu al leuk kim!!!

Hihi

Groetjes

• 04 September 2008 - 06:04

Suus:

lieve kimmie! Wat mooi al die verhalen haha zie je helemaal zitten daar! Luister goed naar die dokters: niet te hard werken he. En al loopt waarschijnlijk alles niet zoals je van te voren had gedacht. Het komt allemaal wel weer op zn pootjes terecht, das juist het mooie! Geniet er van chick!
    Dikke kus Suus
    PS nog 2 daagjes!!!! dan interne klaar :):):)

• 04 September 2008 - 07:41

Judith (philein):

Hey Kim!
    Wat veel verhalen in een keer! Super leuk om te lezen :) Ik wil je heel veel plezier wensen alvast, en ik ga je volgen! Liefs Juud

• 04 September 2008 - 09:38

Merel:

he kim, mooie verhalen, erg leuk om te lezen! xxx

• 04 September 2008 - 16:17

Raje Kamperman:

Heey Kim

ik ben pas aangekomen en ik ben eigenlijk op zoek naar gezellige mensen waar ik avonden mee kan stappen

Zelf ben ik werkzaam bij de Mr hubert stichting

Mijn email adres is Rkampermann@hotmail.com

groetjes Raje!

• 04 September 2008 - 16:31

Eef:

He Kim, leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt (mee gaat maken) en om je eerste foto's te zien! Xx evelien

• 04 September 2008 - 17:35

Mireille:

Hey kim, wat heb jij een verhalen zeg! wel super leuk om te lezen! ben ook benieuwd naar foto's!!!! kus, en veel plezier!!!!!

• 04 September 2008 - 17:40

Liselotte:

he kim, wat kan jij super leuk vertellen wat je allemaal heb beleefd zeg! :D ik denk dat als je zo doorverteld iedereen wel een co-schap in surniame wil doen;)in ieder geval echt super leuk om te lezen! ik ben benieuwd naar de rest van je avontuur! kus

• 05 September 2008 - 12:10

Inez:

Hey Kim!
    Lang geleden!! Zie nu dat je in Suriname bent.. wat super! Leuke verhalen.. Geniet ervan! Liefs

• 05 September 2008 - 16:10

Sophia:

Oh haha! Heb net even een tekst gezet bij je vorige verhaal! Dan weet je dat! doei doei